07.05.2017

EKSAMEN - Tips og triks

  • Skrevet 07.05.2017 klokka 19:15
  • Kategori: Blogg

Eksamenstid, eller flat-rumpe-stor-mage-tid om du vil, er en depressiv tid. Det skal sannelig være sikkert.


 Når du ser eksamensdatoen på toppen av melkekartongen. Da vet du at det er eksamenstid. Her er derfor mine 10 tips for å komme deg helskinnet gjennom denne ubesnærende tiden. 

1. Tren hjernen. Forskning viser at hjernen vil starte å arbeide raskere, fortere og mer presist om du begynner å spille Tetris rett før eksamen. Faktisk vil IQ-cellene formere seg, og du vil kunne kjenne hjernecellene pumpe ut svar på eksamen. Ekkelt, men sant. 

2. Ha snacks og brus i nærheten av deg. Jeg pleier som regel å sitte hjemme og lese, og da har jeg kjøkkenet bare noen meter unna. Dette er et bevisst valg. Forskning viser at personer som er mette lærer best. Kroppen vil kunne fokusere bedre på selve lesningen jo mettere man er. Det er derfor feite personer er smartere enn tynne. Slik kan du også se hvem som er dine konkurrenter i eksamens-salen. Med fordel kan du kaste et ekstra langt blikk på notatene deres i det du er på vei til toalettet.

4. Fritid! Det kan være vanskelig å rive seg løs fra lesingen (yeah right), men man trenger tid til å slappe av og fordøye det man har lest. Her gjelder 1x24 - teorien. Lese 1 time, ha fri i 24 timer. 

6. Finn en leseplass som passer deg. Det kan være smart å finne ut hvor du jobber mest effektivt. For meg er det best å lese fremfor en TV, gjerne med PH eller en annen hjernedød serie i bakgrunnen. 

7. Musikk. Det er lettere å lese i takt med musikken. Dra på en fet fest, ta med notater på mobilen og sett deg i sofaen for å lese. De fleste sitter jo uansett på mobilen.

9. Belønninger. Nettshopping og reiseplanlegging fører til økt motivasjon. En fin tid å ta opp kredittkortlån.

10. Ring mamma/venner om uhellet skulle skje. Om du følger disse tipsene, men det allikevel skulle gå dårlig på eksamen, kan du søke trøst og støtte hos noen du er glad i. Si at det gikk skandaløst dårlig. Da kommer du helt sikkert til å få en high-five bare du består! 

Birgitte Østby

08.05.2017 kl. 02:55
Føler presset... usj, 30.mai, 2 og 8.juni
hits