28.05.2017

MENSEN

 • Skrevet 28.05.2017 klokka 22:28
 • Kategori: Blogg


(Illustasjonsbilde. Men et uskarpt øye kan nok gå fem på)

Dagens ord: Mens.
Synonym: muse-syka, hurpe-uka, Tante rød, løpetiden, "den uka". 

Smak på ordet. Ikke akkurat et superlativ, spør du meg.
Og jammen er det over alt. Premens, mens og postmens. 
Ikke nok med det, det kjøres asynkront i befolkningen. Derfor er det umulig å vite hvem i befolkningen som løper rundt med blod i trusa, hengekøye for den syke musa, eller tampong i skrufsa, til enhver tid.
Har ikke du mens, menser sannsynligvis din nabo. Eller venninna di. Eller kanskje bestemoren din, om hun ikke har kommet i midtlivskrisa. 

Det sies også at man blir både irirtabel, følsom og distré som en konsekvens av at det røde havet skal ut. Når det skal sies, så er nok distré et verdig beskrivende begrep mitt vedkommende. Jeg vet egentlig ikke hva jeg vil med det innlegget her, mens jeg venter på at neste tampong skal fylles med mor theresa. Kanskje er bussetet som du merker allerede er varmet opp for deg, varmet opp av en mensenrumpe...

27.05.2017

BÆSJ I LEILIGHETEN!

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 21:11
 • Kategori: Blogg

Jeg har vært helt fraværende på bloggen i det siste. Og det er ikke særlig rart skal jeg si deg. Dagene har vært stappfulle av overraskelser, nettene intet unntak. De tre siste nettene har blitt innviet til bikkjas diarè.
Eksamensperiode + bikkje som driter som en vannspreder = en helvetes stressa student. 


Det var en varm onsdagskveld i mai. En sliten student hadde akkurat sovnet inn etter en nokså grei dag. Lite visste vedkommende hva som foregikk på naborommet. En av få ting jeg husket var en febrilsk skraping på døra. Det var tydelig at bikkja ga beskjed om å få slippes ut. Utifra frekvensen på skrapingen, skjønte jeg at hun virka mer desperat enn tidligere. Jeg tok den evigtunge avgjørelsen om å forlate det varme hiet for å sjekke hva som var på ferde.

Det tok ikke lang tid før eimen traff meg. Døra ble åpnet forsiktig, men til tross for det, slo stanken meg så hardt i meg at neseborene vibrerte. Om jeg ikke var våken fra før av, var jeg hvertfall det nå. I det jeg åpnet døra lå det to svære kuruker på teppet. Eller rettere sagt, diaréen fra helvete. Resten av det skjønner dere, det måtte tørkes og skures. En opplevelse uten like. Egentlig følte jeg for å skrive en hatmelding til samboeren om hva bikkja hans drev med om natta. Turnusarbeid altså. Men til både min og venninnen min store overraskelse, var det altså hun som mottok meldingen. Å anklage henne 05:30 på morran er én ting, men en annen ting er å våkne opp til en sånn melding. Skikkelig drittmelding kan du trygt si. 

Her ser dere "offeret" som hun selv ønsket å bli betegnet som. Personlig ville jeg satt meg selv i offerrollen, og hun som tiltalt. Men med spy hengende nedover kjakan, var det kanskje greit å la hun være offeret likevel. Terrassen full av spy. Hva nå enn hun har spist, så luktet det bedervet. Tilbake i halmen for å komme meg over det som nettopp hadde skjedd. Måtte le litt av mitt tragiske liv. 

21.05.2017

LÅSER MEG INNE..

 • Skrevet 21.05.2017 klokka 11:32
 • Kategori: Blogg

Fru muggen er så lykkelig denne søndag. I dag skal det slappes av for fulle mugger. Det er nemlig overskyet og iskaldt ute.  
Da er det lov, ja - nesten et påbud, å vrenge av korken til det sorte gull, også kjent som aspartam, legge seg ned i sofaen, og tilbringe hele dagen inne med GOD samvittighet.
Definisjonen av LYKKE. 


Best i test, sa du? Vi får se på det da, sa jeg. Med noen godt krydra gull-flak i hånden, som i grunn har en bemerkelsesverdig øredøvende knasing, nøt jeg dagens frokost. Litt off topic; har du noen gang spist sørlandschips når du skal se en film/serie? Ja, da har mest sannsynlig tenkt at du har sett på en stumfilm.  
Best i test, kanskje, så lenge det ikke er foran en TV.
Og er det noen som våger å legge ut bilde på instagram eller snapchat der dere er ute å nyter det "deilige, friske vår-været": 

da kommer jeg å skjenker en aldri så liten aspartam-skvett i glasset ditt.

19.05.2017

HUDKREFT OG DØDSANGST

 • Skrevet 19.05.2017 klokka 13:01
 • Kategori: Blogg

Som mange andre dager, kom det nok en pakke fra blivakker.no. For én gangs skyld var ikke pakken dedikert til bare meg. Inni pakken var det noe begge hadde bruk for. Spesielt med tanke på at vi tilhører en kald blanding av isbjørner og eskimoer. I pakken kom en hel haug med solkrem i de høyeste faktorer som er mulig å oppdrive nord for ekvator. Vi gjorde som vi alltid gjør, testet produktene umiddelbart. 

Og ettersom vi begge har angst for hudkreft, var det greit å teste "femti´n" som skal forhindre både rynker og skavanker. Tretti´n bruker vi når vinterpelsen har falt av, og ligger som noen flak rundt omkring i senga. Samboer stilte ivrig opp som forsøkskanin. Femtin´n leverte til stående ovasjoner og et tyktflytende smil som vi håper kan gå verden rundt. I bloggverden altså.  Tretti´n som er kjent som en allrounder, vet å levere, og vi er trygge på at den skal få oss både brun og grådig på farge de drøye to ukene vi skal ta amerika med storm.


Konklusjon: Med tretti´n som laveste faktor, er sannsynligheten for å svi flesket både rødt og rosa lavere enn noen gang. I år er det bare brun som gjelder. Som samboeren min sier: Kjør da! 

 

15.05.2017

MUGGEN ER TILBAKE

 • Skrevet 15.05.2017 klokka 09:48
 • Kategori: Blogg

Nå er det dessverre lenge siden sist. Eller, dessverre og dessverre. Det ser nemlig ikke ut som at dere har ventet i spenning på min neste oppdatering, da jeg ikke har hatt mange besøkende på bloggen denne perioden. Så der ble dere tatt på fersken! 

Jeg skulle egentlig ha fortalt dere at jeg har vært travelt opptatt med å lese pensum, men slike hvite løgner skal vi holde oss for gode for her på bloggen. Dette er tross alt sannhetens hule. 

Og det er ikke bare bloggen og pensumlesningen som har måttet la seg vente. Latskapen har aldri vært mer fremtredende enn i disse dager, og om du til formodning ikke skulle tro på meg, kommer et bevis på dette: 

En skitten oppvaskmaskin. Dette har du sett før, tenker du.Fysjamei. Dette har du neppe sett før. Så om du enda ikke har rukket helgavasken, bekymre deg ei. Man overlever selv litt mugg. Slenger med et bilde for å vise mine nye klær. Et typisk blogg-bilde, ikke sant? Må jo holde meg litt innafor, jeg også. (Dette for å skjule mitt enorme behov for å vise at jeg ikke er gjennomsiktig lengre, hehe) 

11.05.2017

Bli med bak fasaden - VELVÆREDAG

 • Skrevet 11.05.2017 klokka 19:22
 • Kategori: Blogg

Vi har vel alle hørt/lest om det - hvor deilig det er å sette av en halv dag til seg selv, for å pleie og gi omsorg til kroppen. Derfor bestemte jeg meg for å sette av 4 timer til dette formålet, og dokumentere det hele.

**

Jeg startet velvære-dagen med å legge ut et obligatorisk Instagram-bilde for å dokumentere at jeg har tid til selvpleie og andre "perfekte" ting.
Her er det obligatorisk med duftlys og badelukt med pinner i. Et greit pluss om du legger inn tidenes kleineste bildetekst og en underbyggende hashtag, som egentlig ikke sier noe annet enn at du er et luksusdyr. 


 

Så begynte alvoret. Tid for å få litt farge på denne bleke kroppen. Men ettersom jeg ikke hadde tatt sol siden 1. april (grunnet min kjære) kunne jeg ikke finne brillene mine. Nå ble du kanskje nysgjerrig. Kort fortalt så synes han jeg gikk over streken 1. april, da han var på vei til St. Olavs før han rakk å lese melding nr 2.
Nok om det. 

Du vet de flue-lignende brillene ingen andre enn jeg bruker. Det var disse jeg lette etter, men fant de ikke.


Så tuslet jeg nedover mot solstudioet. Garantert overfylt med fjortiser som desperat prøver å hacke det nye systemet. Inn med visa´n og ut med 20 minutter. Her  skulle det stekes. Idag skulle det ikke være et eneste pigment til pøss, som typen min sier om ting skal til h*****e. Men på vei inn i solstudio, går det opp for meg hvor sjukt ekkelt det egentlig er å ta sol. Det er sikkert en milliard bakterier som bare venter på å få en ny kropp å fråtse i. Vel, da ventet dem ikke forgjeves. Milliard bakterier eller ei, denne kroppen måtte ha litt brun glans over seg.

Jeje. Jeg kastet meg opp i senga, flesket skulle brennes en gang for alle. En seng full forplantningsrester og annet umoralsk griseri.På vei hjem studerte jeg og tok bilder av de nye fregnene mine. Veldig fornøyd. Det måtte selvfølgelig deles på snapchat.
Etterpå prøvde jeg en motormassaker-lignende ansiktsmaske som hele tiden falt av og rant som en elv nedover halsen. Etterfulgt av denne tannblekingen som bare ville sitte fast på plasten. 

Nei, dette vil jeg fraråde på det sterkeste. 4 timer ble plutselig til 9. 

Terningkast 2 idag altså..

 

08.05.2017

Hunden Molly er forsvunnet

 • Skrevet 08.05.2017 klokka 16:30
 • Kategori: Blogg

Noe forferdelig har skjedd.
I morges da jeg kastet ball med Molly, kastet jeg ballen langt inn i skogen.
Til min store overraskelse var det ikke Molly som kom løpende ut av skogen med ballen. Det var nemlig en demon. 
Jeg og kjæresten min har nå satt igang en leteaksjon for å finne Molly, men flere er redde for å møte demonen i skogen, og sier derfor nei.
Redde er vi også, men frykten får ikke overvinne savnet for vår kjære hund.
Hjelp oss gjerne med å finne Molly. 
Hun er dypt savnet. 

Her er bilder av demonen. En svært aggressiv og skummel skapning jeg ikke har sett maken til. 
 

07.05.2017

EKSAMEN - Tips og triks

 • Skrevet 07.05.2017 klokka 19:15
 • Kategori: Blogg

Eksamenstid, eller flat-rumpe-stor-mage-tid om du vil, er en depressiv tid. Det skal sannelig være sikkert.


 Når du ser eksamensdatoen på toppen av melkekartongen. Da vet du at det er eksamenstid. Her er derfor mine 10 tips for å komme deg helskinnet gjennom denne ubesnærende tiden. 

1. Tren hjernen. Forskning viser at hjernen vil starte å arbeide raskere, fortere og mer presist om du begynner å spille Tetris rett før eksamen. Faktisk vil IQ-cellene formere seg, og du vil kunne kjenne hjernecellene pumpe ut svar på eksamen. Ekkelt, men sant. 

2. Ha snacks og brus i nærheten av deg. Jeg pleier som regel å sitte hjemme og lese, og da har jeg kjøkkenet bare noen meter unna. Dette er et bevisst valg. Forskning viser at personer som er mette lærer best. Kroppen vil kunne fokusere bedre på selve lesningen jo mettere man er. Det er derfor feite personer er smartere enn tynne. Slik kan du også se hvem som er dine konkurrenter i eksamens-salen. Med fordel kan du kaste et ekstra langt blikk på notatene deres i det du er på vei til toalettet.

4. Fritid! Det kan være vanskelig å rive seg løs fra lesingen (yeah right), men man trenger tid til å slappe av og fordøye det man har lest. Her gjelder 1x24 - teorien. Lese 1 time, ha fri i 24 timer. 

6. Finn en leseplass som passer deg. Det kan være smart å finne ut hvor du jobber mest effektivt. For meg er det best å lese fremfor en TV, gjerne med PH eller en annen hjernedød serie i bakgrunnen. 

7. Musikk. Det er lettere å lese i takt med musikken. Dra på en fet fest, ta med notater på mobilen og sett deg i sofaen for å lese. De fleste sitter jo uansett på mobilen.

9. Belønninger. Nettshopping og reiseplanlegging fører til økt motivasjon. En fin tid å ta opp kredittkortlån.

10. Ring mamma/venner om uhellet skulle skje. Om du følger disse tipsene, men det allikevel skulle gå dårlig på eksamen, kan du søke trøst og støtte hos noen du er glad i. Si at det gikk skandaløst dårlig. Da kommer du helt sikkert til å få en high-five bare du består! 

06.05.2017

Hvordan ta nytt profilbilde

 • Skrevet 06.05.2017 klokka 13:42
 • Kategori: Blogg

I dagens innlegg skal jeg forteller deg hvordan du tar det perfekte profilbildet for facebook, instagram eller en CV.
Det er sannelig ingen hemmelighet at man i dagens samfunn gjør alt for å få fine kommentarer og likes.
Dette innlegget er derfor veien til din lykke. 

Det første du må gjøre, er å ta frem all sminken du eier. 


(Jeg har alt i en pose, fordi jeg ikke har plass i toalettmappen. Deretter smører du inn ansiktet med alt du måtte finne)
Det er helt klart finest med naturlig lys og naturlig vegetasjon. Derfor er det best å ta bildene utendørs. 

Her ser du et bilde av meg bak en gren. Dette gjør bildet mer spennende, og mer uttrykksfullt. De grønne grenene får dessuten frem blåfargen i øynene mine godt. Her opplever du meg som en leken og tilgjengelig person, som du helst ville vært venn med om du fikk mulighet til det. 
Mission: Se leken og tilgjengelig ut. Location: Bak en gren Antall Likes: Ca. 30På dette bildet ser du at jeg leker med lyset i bakgrunnen. Hemmeligheten er at sola er bak meg, så derfor ser det ut som jeg har en glorie på toppen av hodet. Bildet symboliserer derfor ærlighet, glede og tro. Du tenker at jeg er den du ringer om du trenger en trøstende hånd på din skulder.
Mission: Se troverdig ut. Location: Bak en gren med sola i ryggen Antall Likes: Ca. 60Her ser du et mer vågalt og kult bilde. Bildet er annerledes, ikke bare fordi jeg valgte et svart/hvitt-filter, men også fordi jeg er in the moment. Her later jeg som jeg ser noe spektakulært. Dette for at du skal tenke at jeg er en person som alltid er på rett plass til rett tid. En person som får med seg som skjer, med andre ord.
Mission: Se kul og mystisk ut. Location: Bak en gren som har hengende greier på seg. Antall Likes: Ca. 70

05.05.2017

For sent til legetime

 • Skrevet 05.05.2017 klokka 16:52
 • Kategori: Blogg

I dag hadde jeg legetime 09:45, men kom ikke på dette før jeg var 15 min på overtid. Jeg hoppet derfor inn i bilen, og suste ned mot Lade legesenter i en heidundrende fart. Da jeg var fremme og hadde parkert mellom to biler, kom det uheldigvis en dame som mente at jeg hadde parkert for nært hennes bil. Dette synes jeg var svært merkelig, da jeg alltid er meget fornøyd med mine parkerings-skills. Jeg ble stående å godsnakke med henne en god stund, hvor jeg beklaget meg og tilbød å flytte bilen for henne, slik at hun fikk bedre plass til å sette seg inn i sin egen bil. Men nei, det var ikke nødvendig. Plutselig begynte hun å le, før hun avslørte at det hele var en fredagsspøk. Hehe, den var god. Bare ikke i dag. Så dundret jeg videre med lettsinte skritt. 10 minutter svidd av der altså. Ca 30 min på overtid nå. Endelig fremme hos legen. 

Så satte jeg meg ned på venterommet. Men ingen ting skjedde. 

Jeg ble sittende å undre over hvor lenge jeg skulle vente før det var innlysende at min legetime var utgått. Jeg prøvde å google dette, men det var nytteløst. Optimistisk som jeg var, ventet jeg tålmodig. Vel og merke 40 minutter på overtid, kom min smilende lege for å ta meg imot. Det kan man kalle god timing, det.

04.05.2017

Dumme HALSLINSER

 • Skrevet 04.05.2017 klokka 09:45
 • Kategori: Blogg

 Da jeg var på vei til jobb i går, oppdaget jeg denne gamle pastillposen liggende i grøftekanten.
Og det vekket et svært traumatisk minne i meg. Svartepesten som jeg liker å kalle det. Det var nemlig akkurat denne pastillen som hadde skyld i en meget ubehagelig situasjon som fant sted i mitt tenåringsliv. Ja, nå skal dere høre. Len dere godt tilbake der dere sitter, og evt ha en p-max på si.
En dag da jeg var rundt tretten, fjorten år, var jeg meget forkjølet. Så forkjølet at nesen rant som en foss, og jeg hostet som en katt med hårball i halsen. Plutselig fikk jeg en fantastisk idè som gikk ut på å stappe en halslinse opp i hvert nesebor, for å få bukt med en grønn rennende elv på størrelse med Nilen. Sakte men sikkert begynte snørret å renne jevnt og trutt igjen, men nå var snørret farget av de svarte halspastillene som lå å kokte oppi nesa. Som følge av dette, rant det svart doc-saft nedover mitt runde ansikt, og det som verre var. Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, for de fleste vet jo godt at man bør holde seg unna disse svarte halslinsene.
Her ser du hvordan andre godtet seg på mine vegne. Paparazziene og smilende turister sto i kø for å dokumentere den store skandalen. 

02.05.2017

Mitt undertøy

 • Skrevet 02.05.2017 klokka 21:57
 • Kategori: Blogg

I dag skal jeg forteller dere om mitt undertøy - og hvordan disse plaggene setter dagsordenen her i hus!
Som dere alle vet, går valget av undertøy og dagshumøret hand i hand hos de fleste jenter. 

 BH'ene ligger her klare for å lyse opp trynet til mine trofaste 15 blogglesere. 16 på en heldig dag.
Her kommer de ulike variantene som perler på en snor.


Sinna-BH. Dette er BH´en jeg bruker på dager hvor jeg har bestemt meg for å stå opp på feil fot eller føtter. Noen dager er bare ingen føtter riktig, hvis du skjønner hva jeg mener? Nok om det. Denne BH'en brukes for å alarmere min kjære om at dette ikke er dagen for å slenge med nebbet, klage på brødsmulene på kjøkkenbenken eller hår som tetter sluket. Den brukes flittig for så si det sånn.Bestemor-BH. Dette er en BH som bestemor mest sannsynlig ville valgt ut til meg. Den er søt, hyggelig og behagelig. Denne brukes derfor til husmoroppgaver som baking og vasking til ære for henne, når jeg finner det for godt å ta i en sur klut.  Slappfisk-BH. Denne bruker jeg når jeg egentlig ikke vil ha på BH, men må allikevel pga sosiale normer, da stive nipler ikke alltid blir godt tatt imot. Den ser ikke bare dvask ut der den ligger på gulvet, den er også dvask på. Men den skjuler det mest nødvendige (hvis den ikke sklir ned..)Engle-BH. Denne BH´en brukes de dagene jeg skal fremstå bedre enn den personen jeg er. Med andre ord, hver dag. Neida, men den er en BH jeg ikke kan være foruten i viktige anledninger.Realitets-BH. Denne BH´en er fra 10 klasse, og den har jeg spart på for å ikke glemme den gangen jeg var flat og slank. Eller som brura sa: styggtynn. Og for å ikke glemme at jeg fremdeles er ganske flat, men ikke fullt så slank.Fest-BH. Utrolig at man kan gå fra ganske flat til ganske fylt. Med denne er jeg som en "minime" av Mia Gundersen. Bortsett fra at hun kan flyte med sine, og det kan ikke jeg. Denne bruker jeg selvfølgelig når jeg skal på fest. 
 Sippe-BH. Dette er BH´en jeg bruker når jeg føler for å være i det sentimentale hjørnet, der jeg griner rundt på alle og enhver. Krystallene symboliserer tårer, og som du ser, disse er det slett ikke få av. 

01.05.2017

FORBILDE

 • Skrevet 01.05.2017 klokka 13:58
 • Kategori: Blogg

I morges lå jeg i sengen og grublet over min påvirkningskraft her på bloggen.
Jeg har tross alt i overkant av 15 unike følgere, og det er ikke bare bare for en person som meg.
Dette må tas på alvor.
Derfor tenkte jeg å ta meg selv i nakkeskinnet, og for en gangs skyld prøve å fremstille meg selv som en person innenfor normen. 

***

Jeg startet dagen med å pakke med meg en bæsjepose på tur. Eller rettere sagt en brødpose.
(Jeg plukker jo tross alt aldri opp hundebæsj til vanlig - så ikke forvent at jeg har slikt liggende) 

Og når jeg tuslet ut døren, kastet jeg overflødig søppel ned i søppeldunken.
Jeg dengte ekstra hardt med lokket, slik at naboene skulle legge merke til min snillhet. Så var det tid for bikkjas morgendrit. Og den var riktig stor. Den var så varm og fuktig at posen begynte å dugge.Men det jeg ikke hadde tenkt på, var at det å gå rundt med en brødpose med bæsj i, er nokså flaut.
Og som om ikke det var nok, hoppet folk til siden når jeg slang rundt med bæsjeposen. 


Jeg spurte dessuten flere om de ville ta bæsjeposen for meg, men det var det ingen som sa seg villig til.
Makan. Her prøver jeg å være grei, men får ingen ting tilbake fra samfunnet.  

Og ettersom jeg ble litt sinna, var det tilfredsstillende å oppdage trafikk-korken i gata vår. 


Så jeg avsluttet lufteturen med å voldta trykk-knappen på gangoverfeltet, bare for å skape mer kaos i trafikken. Dere får unnskylde meg, men den lille glippen på slutten der var en velfortjent pleasure spør du meg. 
 

01.05.2017

Bestevenn-goals

 • Skrevet 01.05.2017 klokka 10:49
 • Kategori: Blogg

Det sies at hunden er menneskets beste venn. Intet unntak her altså. Se så goals vi er sammen. Det er så søtt når hun legger merke til de små tingene. Som puppene mine. 

Molly synes kyssebilder er litt fjortis. Eller er det ånden fra festlighetene som treffer hundesnuten på nivå med Tsjernobyl? 

Men etter litt om og men, og et grep jeg lærte i taekwondo, ble det et nuss allikevel. 

hits